Snel zoeken:
Informatie over de auteur

B Ottens groeide op in Tweede Exlormond. Hij trouwde in 1957 met Ina Duursema. Aanvangelijk was Ottens onderwijzer in Friesland. Maar na enige jaren nam het echtpaar een grote stap in geloof. Ze zeiden hun betaalde baan op en gingen fulltime werken voor het evangelie in de provincie Friesland. Hun huis verruilden ze voor een woonwagen...

Evangelisatiewerk: Vanaf 1946 betrokken bij straatprediking in Amersfoort en omliggende plaatsen; later in Friesland zaal- en tentevangelisatie; van 1958-1976 vormde hij samen met C.J. Vink, J.Ph. Fijnvandraat, en J.G. Fijnvandraat, het zogenaamde Mobiele-Zaalteam. De Mobiele Zaal werd opgebouwd uit twee voormalige stadsbussen met een vijf meter brede tussenconstructie waardoor een zaaltje ontstond waarin plaats was voor ca. honderd mensen. Hiermee werden de dorpen in Noord- en Noordoost Friesland bezocht.

Jeugdwerk: Van 1951 tot 1993 betrokken bij werk aan de jongenskampen die in 1965 een vaste stek vonden in de Achterhoek aan de Stadsheidelaan 3 te Doetinchem. De boerderij en de omliggende grond werden in 1971 het eigendom van de Stichting Oase, waarin de auteur een bestuursfunctie vervulde. Mevrouw I. Ottens-Duurseman was betrokken bij het keukenwerk in de jongenskampen op het terrein van de Oase.

Boekenverkoop: Samen met J.G. Fijnvandraat en anderen stond de schrijver aan de wieg van de stichting 'Wat zegt de Bijbel'. Werkzaamheden: het opstellen en verspreiden van schriftelijke bijbelcursussen en het in het leven roepen van evangelische boekhandels, de zogenaamde Fakkelboekhandels.

Expo Exodus: Bijbelonderricht: samen met anderen het verzorgen van lezingenseries, het houden van huisbijbelbesprekingen, deelnemen aan bijbelstudieconferenties.